2002 tavaszától a Gardénia kollekciójában, Magyarországon kizárólagossággal, szerepel a német nagyvállalat termékeinek meghatározó része.

A német vállalat piacvezető a közületi textíliák szegmensében, több mint 250 éves múltra tekint vissza. Az állandó minőségi kontrollja garantálja, hogy cég folyamatosan kitűnő minőségű termékeket tud a vevőinek kínálni. Ám ehhez nélkülözhetetlen a designer csapat munkája, mely kreativitásával mindig a piaci igényeknek megfelelő motívumú és áru termékeket tud alkotni.

A legnagyobb közületi programmal rendelkezik, dessineik nagy választékával, modern színvilágával lehetőség nyílik a harmonikus dekorációra. Rendkívül strapabíróak, kezelésük költségtakarékos és a lángáló anyagokkal szemben támasztott törvényes előírásoknak (DIN 4102 B1) megfelelnek.
 

Az értékesítést a képeken látható könyvvel segíti, mely a Gardéniánál kedvezményes áron megvásárolható.


A Delius kollekcióban szereplő termékek előnyei:
- folyamatos fejlesztés általi megújuló kollekció
- gyönyörű színragyogás
- tartós kivitel
- nagy méretstabilitás
- kellemes üléskomfort
- mérgező anyag mentes, bőrbarát, antiallergén
- problémamentes szabás, feldolgozás
- könnyű kezelhetőség
- különösen nagy strapabíróképesség
- rendkívüli szakítószilárdság
- nagy dörzsállóság
- nagyon jó fényállóság
- kiváló mosásállóság 60°C-nál
- állandó lángmentesség

A Delius termékeket három nagy csoportba lehet sorolni az anyagok tulajdonsága és alkalmazhatósága alapján:

- Deliflamm: legfőbb tulajdonásága a lángállósság (DF)
- Delitherm: hővédő jellemzője miatt emelkedik ki (DT)
- Delinight: napvédő hatása teszi különlegessé (DN)

Íme néhány érdekes termék a Delius nagyon széles kínálatából

Deliflamm Satin Blackout

A dekorációs anyagok terén új terméket fejlesztettek ki, mely a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

- Sötétítőanyag 99 %-os fényelnyeléssel
- 100 % Trevira CS (DIN 4102-B1)
- 30°C-on mosható
- Mindkét oldalon azonos színek
- Bevonatmentes
- elegáns megjelenés, puha fogás
- belmagassághoz igazodó méret, vagyis 300 cm áruszélesség
- Súly: kb. 210 gr/m2

Delitherm Helios, Uranus

A Delitherm Helios áttetsző, az Uranus félig áttetsző anyagokkal két magas minőségű függönyanyag áll rendelkezésre, mindkettő alumínium gőzölt technológiával készült. Kiváló fénytechnikai és solartechnikai értékkel rendelkezik. Felhasználása különösen az olyan számítógépes termekbe ajánlott, ahol túl magas a természetes fény aránya és ez visszatükröződik a monitorokon.

Delinight Paloma, Deliflamm Paloma

Fiatalos, vidám színekkel ötvözött, hangsúlyosan virágmotívumú, a déli hangulatot idéző termékek. Hat különböző színárnyalatával hívja fel magára a figyelmet, üde színfoltja lehet a belső tereknek, melyeknek egyediséget sugároz. A mai kor ízlésvilágának, belső enteriörének képviselője, egyszerű vonalvezetésével modern bútorokhoz ajánljuk. Anyagát tekintve akrilált bevonatú, a helyiség tökéletes sötétítésére hivatott, teljes fényzárást biztosít. Fontos, hogy kapható ugyanaz a minta lángmentes és blackout változatban is, tehát kombinációs lehetőséget nyújt a bútorszövetre és a fényzáró függönyre.

Deliflamm Mila

A kellemes tapintású bársonyfüggöny a barokk idők hangulatát idézi, az anyagra eső fény sajátosan emeli ki a kelme színét. Nehezebb, klasszikus anyag, mely teljes fényzárást biztosít, különösen színházakba, kastélyokba ajánlott.

A legkülönbözőbb felhasználási területekhez is a megfelelő anyagot

Filmszínházak, színházak

Mozi- és színházbelsőkhöz uni anyagok sokaságát ajánlják, szinte korlátlan variációban, színállásban. Amennyiben a megrendelő valami egyedit szeretne, akár lángmentes dekoranyagba is bele szőhető a céglogó, melyre legjobb példa a 44 színárnyalatban kapható. Olyan referenciákkal rendelkeznek ezen a téren, mint a berlini IMAX filmszínház, a németországi Cinemaxx, Cinestar és Warner Brothers mozik, valamint a rosenheim-i Multiplex.

Hotelek, szállodák

Szállodák felfüggönyözésében is élenjáróak. Egy hotelbelső kialakításánál a szerencsésen összeválogatott kellékek meghatározzák annak semmihez nem hasonlítható karakterét, mely által a vendég ott tartózkodása során felejthetetlen élménnyel gazdagodik. Az aprómintás dessinektől az exkluzívabb jacquardig szinte kimeríthetetlen a választék, amely egy szállodának személyes jelleget kölcsönöz. Erre a célra ajánlják pl. a Deliflamm ALIDA terméket, mely a klasszikus diszítőelemeket időtálló eleganciával ötvözi. Referenciái között megtalálható a frankfurti Intercontinental, az essen-i és bonn-i Holiday Inn, a magdeburgi és würzburgi Maritim, a berlini Grand Hotel, a zürich-i McDonald's Hotel valamint a Dubai-ban lévő Grand Hyatt is.

Középületek, irodaházak

Középületek, irodaházak, csarnokok tervezői is felhagyhatnak a szürke egyhangúsággal. Az eddigi funkció és gazdaságosság nem áll többet ellentétben az igényes, barátságos megjelenéssel. A Delinight SPEZIAL anyag 23 csodálatos színárnyalatban ezt a célt szolgálja. Különleges anyagai lehetőséget teremtenek arra, hogy a napjainkban óriási fejlődést mutató informatikai szektor irodáiban a monitorok védve legyenek a nap sugaraitól, ugyanakkor biztosítva legyen a helységben a természetes fény is. A frankfurti amerikai konzulátus és a lipcsei Zeneakadémia is ezekkel az anyagokkal lett felfüggönyözve.

Hajók

Itt a funkcionális és gazdasági szempontok mellett arra is hangsúlyt kell fektetni, hogy a vendég jól érezze magát, a belső kialakítás a vendégek maximális igényeit kielégítse. Az exkluzívabb jacquardok vagy hatásos nyomott termékek erre hivatottak. A Deliflamm ARKANSAS termék fiatalos, üde színhatásával, kifejező formájával és színvilágával a modern idők ízlésvilágát képviseli.

Kórházak, szanatóriumok rehabilitációs intézmények és rendelőintézetek

Ezen a területen is felismerték, hogy a berendezések barátságos, megfelelő atmoszférája egészen döntő, pozitív befolyást gyakorol a kezelés eredményességére. Könnyen kezelhető anyagok, mint pl. a Deliflamm MOMO és GRECO fénnyel árasztják el a helyiséget, friss színükkel kellemes légkört teremtenek. A mainz-i Egyetemi Klinika valamint a chemnitz-i idősek otthona is a Delius munkája.


Vissza az első lapra