Függönyshow 2003. augusztus. 27.
 

Az eseményen készült képek megtekintése


GARDÉNIA-hajó

 

A Gardénia Rt. minden évben kétszer, egy tavaszi és egy őszi Függönyshow keretében mutatja be új kollekcióját. Az idei évben 2003. augusztus 27-én került sor az őszi katalógus bemutatására, méghozzá rendkívül exkluzív környezetben, a MAHART legnagyobb, Budapest nevű hajóján, amely erre az alkalomra GARDÉNIA-hajóvá alakult.

Az átváltozást kívülről több nagyméretű Gardénia-felirat, belülről az új katalógusképekkel díszített paraván és a körben felerősített textilképek jelezték.
 

Közel 200 vendég vett részt a különleges eseményen, a Gardénia legnagyobb vevői, márkaüzletei, partnerei, de neves belsőépítészek, lakberendezők és a sajtó képviselői sem hiányoztak.

Az esemény sztárvendége Szulák Andrea énekesnő-színésznő volt, aki sziporkázó stílusában konferálta be a programokat és vezette le a játékokat, délután pedig remek énekhangjával is megörvendeztette a vendégeket.
 

Zelnik Péter elnök-vezérigazgató úr meleg üdvözlő szavai után Kelecsényi Csilla, Ferenczy Noémi-díjas textilművész tartott egy érdekes előadást, melyben ismertette a nyugat-európai lakástextiltrendeket, majd teljesen új nézőpontból mutatta be a textilek világát, ezen belül pedig a Gardénia anyagait. A napszakok változásának megfelelően csoportosította a színeket és mintákat ill. láthattuk, melyek a férfias és nőies típusú dessinek. Sok ötletet meríthettünk a különböző anyagok és színek párosításához a remekül összeállított kollázsok alapján.
 

A következő programpont, a nap fénypontja, a divatbemutató volt. Már hagyománynak számít a Gardéniánál, hogy az új ill. a legsikeresebb anyagokból ruhák készülnek és manökenek mutatják be azokat. Ezúttal azonban igyekeztünk a szokásosnál még több modellel és ötletességgel elkápráztatni a vendégeket, reméljük sikerrel. A divatbemutató az évszakok tematikájára épülve négy részből állt, és mindig az aktuális évszakhoz illő anyagokat, színeket és mintákat vonultatta fel. A vendégeket felkértük, hogy értékeljék a modelleket ill. szavazzanak arra, amely nekik a legjobban tetszett. Az öt legjobbnak ítélt modell még egyszer felvonult és a rájuk szavazók között ajándékokat sorsoltunk ki. Mind az öt anyag a fényáteresztő függönyeink közé tartozik. Az első helyet a Lobos nevű levélmintás nyomott voile szerezte meg, a többi helyezett között volt színjátszós shirley, maratott organza és hímzett voile egyaránt, így változatosságukkal a Gardénia kínálatának széles skáláját képviselték.
 

Az érdekes programokkal úgy elrepült az idő, hogy közben a hajó meg is érkezett Vácra. Itt a természet újabb izgalmakról gondoskodott nekünk, hiszen a Duna alacsony vízállása miatt komppal tettük meg a hajó és a kikötő közti távot. A vendégeket már várta a grill-parti a Halászkert-étterem teraszán és lehetőségük volt vásárolni a csak erre az alkalomra felállított GARDÉNIA-sátorban, ahová a Gardénia munkatársai jelentős raktárkészletet telepítettek ki.
 

Délután, a visszafelé úton egy izgalmas versenynek bizonyult függönytesztre került sor, amiben a játékosok igazán elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. A hátralévő időben meghallgathattuk Szulák Andrea előadását ill. élőzene biztosította a hangulatot.
 

A Gardénia számtalan ajándékkal és egyéb figyelmességgel kedveskedett a jelenlévőknek, pl. a rendezvény során készített és a helyszínen nyomtatott fényképeket egyedi keretben azonnal meg is kapták emlékül.
 

A hajó alsó szintjén folyamatosan zajló programokat az emeleten kivetítőn követhették a vendégek, ahol egy kis "Emlékszik még...?" című kiállítás képeivel felidézhették régebbi katalógusok és függönyshow-k emlékét ill. mintasálak és könyvek segítségével a Gardénia teljes kollekcióját áttekinthették.

Az eseményen készült képek megtekintése.
 

Vissza az első lapra