HEIMTEXTIL 2003 beszámoló

A frankfurti Heimtextil kiállítás továbbra is a világ legnagyobb és legjelentősebb lakástextil kiállítása, melyen a kiállítók a következő témakörökben mutatták be termékeiket:

1) Függöny, dekorációs anyagok, karnis, rolók, kiegészítők (1.122 kiállító)

2) Szőnyegek, szőnyegpadlók (83 kiállító)

3) Tapéták, falikárpitok (129 kiállító)

4) Fürdőszobai termékek, frottíráruk (266 kiállító)

5) Ágy témakör (1.184 kiállító)

6) Designerek, trendek (222 kiállító)

7) Egyéb kellékek -fonalak, szövetek, rojtok stb.- (150 kiállító)

A kiállítás szervezőjének adatai alapján a rendezvényen 71 országból 3.156 nemzetközi kiállító összesen 158.364 m2-en állított ki. 96 országból 89.540 látogató volt, ebből 39.108 külföldi; legtöbben Európából (Anglia, Olaszország, Franciaország). A tengerentúlról az USA-ból, Koreából és Japánból voltak a legtöbben.

Milyen jelentősége is van a legnagyobb magyar lakástextilvállalat életében a Heimtextilnek?

A Gardénia már több mint 12 éve állít ki a frankfurti Heimtextil kiállításon, 9 éve önálló standdal, közel 100 m2 alapterületen. Ebben az évben egy új arculattal találkozhattak a vevők a hármas kiállítási csarnokban a Gardénia standon. Erről a csarnokról tudni kell, hogy a közvélemény szerint ez a trenddiktáló kiállítók csarnoka, vagyis a függönykészítésben az összes olyan cég, ebben a csarnokban állított ki, akiknek a véleménye komoly súlyt jelent a következő év függönydivatjának alakulásában.

A Gardénia igen előkelő helyen tudta bemutatni tavaszi kollekcióját a standon belül, a legnevesebb német, francia, olasz függönygyártók társaságában. A Gardénia kínálata az új tavaszi trendeket tükrözte vissza.

A 2003-as divatirányzat anyagaiban továbbra is a könnyű, lágy voile-ok, organzák sima és színjátszós változatban a favoritok, a lágy természetes színek kezdenek visszajönni a divatba, mint a hársfazöld, orgonalila, krizantém sárga. E mellett változatlanul meghatározó a bordó, rákvörös, melyeket kombinálják a szürkével és feketével. Nagyon jól harmonizálnak egymással, ami még élénkebbé és színesebbé teheti a környezetet. Egy nagyon meleg és jól kombinálható színvilág van kialakulóban előtérbe helyezve a fiatalos vidámságot remekül ötvözve a konzervatívabb eleganciával. A meglévő hagyományosnak mondható színek mellett a csokoládé és grafit színek jelentek meg újként, tovább bővítve az amúgy is tekintélyes kínálatot. Az anyagok terén változatlanul erősödő pozíciót mutatnak a taft, és selyem anyagok. A kiegészítőknél a fémszínek domináltak, ezüst, króm és ezeknek különböző árnyalatai. Az anyagoknál is fontos kritériumnak számított a jól variálhatóság és viszonylag egyszerű használat.

Képgaléria

 

Kattintson a képre ...