A Gardenia márka 100 éves múltra tekint vissza, 2011-ben pont 100 éves lett, és 2012 -ben vásárolta meg a Rovitex Homedeco Group tulajdonosa, Romeisz Norbert.

A Gardenia Csipkefüggönygyár Nyrt. győri cég volt az új évezredig. Függönyöket gyártott és forgalmazott elsősorban Magyarországon, de erős export tevékenységgel rendelkezett számos, főként európai ország felé.

 

A Gardénia kiterjedt partnerüzleti hálózattal rendelkezett az országot szinte teljes egészében lefedve, és a Gardéniás üzletek portálja, berendezése nagyon erősen visszatükrözte a márkát. Valószínűleg ennek, valamint a hosszú múltnak köszönhető, hogy a márka a függöny-lakástextil piac (szinte) egyetlen, számottevő ismertséggel rendelkező márkaneve.
A cég felépítését tekintve teljes vertikumú, a gyártmányfejlesztéstől, a marketingen és az értékesítésen át a disztribúcióig minden egy helyen koncentrálódott. A vállalat központja Győrben, volt majd száz éven keresztül.
A Gardénia alapfilozófiája, hogy mindent kínál a partnereinek, ami az ablak felöltöztetéséhez szükséges, azért, hogy az otthonok harmóniája mindenki számára megvalósulhasson.

Viszont az új évezred, és a  rendszerváltás óta eltelt időszakot a textilipari csődök jellemezték a megyében.
A textilipar haláltusája újabb bizonyítéka annak, hogy szétfoszlóban van Győr-Moson-Sopron valaha rendkívül erősre szőtt textilipara – nem bírta a Távol-Kelet diktálta tempót, elsősorban a magasabb hazai bér- és egyéb költségek miatt. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2006-ban 4346-an álltak alkalmazásban az ágazatban (beleértve a bőrtermékek és a lábbelik gyártását is), míg 1994-ben még kétszer ennyien, 9884-en. Több gyár és textiliaprral foglalkozó üzem, bezárt. Sopronban a kilencvenes években a Pamut volt az első áldozat, a gyár helyén ma bevásárlóközpont áll. Azóta megszűnt a Kőszegi úti selyemgyár és a nagy múltú ruhagyár is. A Soproni Fésűsfonalgyár csődeljárás alatt áll, a Sotex, azaz a szőnyeggyár a 100 éves születés napja előtt, egy évvel fejezte be működését.
A megyében kevés kivételtől eltekintve csak kisebb textilipari vállalkozások maradtak állva. Így végül a rendkívüli közgyűlésén a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Nyrt felszámolási eljárás kezdeményezéséről döntött. Ugyan az igazgatóság korábban azt tervezte, csődeljárás keretében rendezte volna a cég gazdasági-pénzügyi helyzetét, Hegedűs Péter vezérigazgató végül a felszámolási eljárás kezdeményezése mellett döntött. (A kettő közötti legfontosabb különbség az volt, hogy a csődeljárás esetében van esély megegyezni a hitelezőkkel, míg a felszámolási eljárás a fizetésképtelen társaság jogutód nélküli megszüntetéséről szól.)

A Rovitex Homedeco Group tulajdonosa, Romeisz Norbert több éve folytatott tárgyalásokat a Gardénia márka átvételéről, melyre végre sor kerülhetett.
A Rovitex a márka átvételével elsősorban a márkaismertségre és a kiterjedt, ma is részben élő partnerüzlet-hálózatra épít, mint értékekre. Célunk a márkát továbbfejleszteni 2010-20-as évek szintjére megőrizni, amit a Gardénia jelentett (megfizethető elegancia), a kollekciót folyamatosan frissíteni, továbbvinni – csakúgy, mint a Gardénia tette.
A Rovitex Homedeco Kft. 1996 óta működő, lakástextil nagykereskedelemmel foglalkozó cég, elsősorban függönyök gyártatásával, importjával és disztribúciójával foglalkozik. A magyar piac meghatározó szereplője, de erős bázissal rendelkezik számos európai országban is (a dél-szláv államokban és Németországban kiemelten). Saját márkái: Rovitex, Galant Gardinen függönykollekciók. Forgalmazza még – többek között – a Vossen termékeket. A Rovitex az ország szinte minden lakástextil szaküzletébe szállít árut. Kiváló, személyes partneri viszonyban állunk vevőinkkel, valamint multinacionális láncok partnerei is vagyunk.

Mindezek alapjául szolgál, hogy a cég már több mint 5 éve állít ki a frankfurti Heimtextilen, 9 éve önálló standdal, 140 m2 alapterületen a trend-diktáló német és francia vállalatok társaságában.
A vállalat árbevételének meghatározó részét, közel 60%-át képezi az export értékesítés adja. Több mint 30 országgal áll üzleti kapcsolatban, a meghatározó piacok közé tartozik Németország, Csehország, Ausztria, Románia Szlovákia és Horvátország is.
Rovitex Homedeco Kft.: Gardénia márka „megmentése”, újrabevezetése
A Rovitex a Gardénia első, frissített kollekcióját  2011. augusztus végén dobta piacra. A kollekció pozícionálása (és a márka újrapozícionálása) során az alábbi elemekre építünk:
–    régi arculati elemek, formák – modernebb, de nem teljesen eltérő színvilágban
–    „függöny mindenkinek” – egyszerű termékektől az exkluzívig
–    mögötte fontos: minőség, garancia, szolgáltatás – minőségbiztosítási rendszer, stb.
–    elérhető elegancia, folyamatos megújulás
–    a közízlésnek megfelelő, ám azt a jövő trendjei felé toló választék és színvilág, árban jó ár-érték arány: kiváló minőségben (a kollekcióba pld. távol-keleti anyagok nem kerülnek)
–    nagy várakozás előzi ezt meg a partnerek körében, hogy friss kollekció jöjjön
–    Gardénia nem külföldi, hanem tőkeerős, itthon a piacon meghatározó szereplő kezébe került, piaci pozíciókat kihasználja külföldön, ahová eddig a gardénia nem jutott el.

Az új kollekciókban is megtalálhatóak a fényáteresztő függönyök széles választéka, a klasszikus jaquard, a könnyű voile, a modern organza és az egyszerű sablé. A méretekben, mintázatokban és színekben mindenki az igényeihez illőt választhatja: az elegáns, a hagyományos, és a modern irányzatok mellett az egyedi kívánságok is megvalósíthatóak. Az ez irányú vevőigények kielégítésére a Gardénia tervezői, iparművészei és szakemberei készséggel állnak a partnerek rendelkezésére.

A dekorációs anyagok kínálata szintén nagyon széles, megtalálhatóak benne az egészen alacsony árfekvésű, de jó minőségű és az exkluzív igényeknek megfelelő kelmék is. Jellemző ezekre a termékekre a rendkívül nagy méret, minta és színválaszték. Az egymással való jó kombinálhatóság és természetesen a kiváló minőség.
Minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel mutatjuk be a legújabb kollekciókat.
Az őszi kollekciót augusztusban megrendezett vásár keretében mutatjuk be viszonteladó partnereinknek Pécsen.

 

Forgalmazott termékeink: [Klikk]

Cégünkről: [Klikk]