A Gardénia függöny több mint 100 éve van jelen a magyar piacon.

 

Választékunkban fényáteresztő és dekor függönyök egyaránt szerepelnek. A fényáteresztő függönyök kettős funkcióval bírnak: az egyik az otthonunk védelme a kívülállók kíváncsi tekintetétől, a másik pedig az „öltöztetés”, azaz a belső tér harmonikusabbá, barátságosabbá tétele. Ezen függönyök sokféle anyagból készülhetnek, legismertebb közülük az organza, mely egyfajta vászonkötésű szövet, ugyanakkor áttetsző és merev. Népszerű függöny anyag a voile is, a szó francia eredete a fátyolszerű szövetre utal. Ez az anyag könnyű, rugalmas, pamut, gyapjú vagy selyemfonalból is készülhet. Fényáteresztő függönyök készülnek még jacquard, sable, batiszt anyagokból is.

 

A sűrűbb szövésű sötétítő függönyök praktikumukat tekintve szintén a fenti kettősség jegyében készülnek. Ezen anyagok is sokfélék lehetnek. Különlegesek az úgynevezett black-out (fénykizáró) technológiával készült függönyök, amelyek háromrétegűek, a középső rétegük fekete színű. Ennek köszönhetően a fényt szinte teljesen kizárják. Léteznek még lángmentes függönyök is, ezek kémiai eljárás során nyernek hasznos tulajdonságokat, ami által nem lángolnak, a tüzet nem terjesztik.

 

A függönyöket a legkülönfélébb módokon és technikákkal lehet díszíteni, ezek közé tartozik többek között a színezés, a beszövés, a hímzés.

 

A Gardénia időről időre megújuló kollekcióival igyekszik minden vásárlói igényt kielégíteni, a függönyök felhasználásával a lakást otthonossá tenni.