A színek óriási jelentőséggel vannak hétköznapjainkra.

Számít, hogy mit viselünk, mit látunk nap, mint nap, de az egyik legfontosabb, hogy milyen színekbe öltöztetjük lakásunkat. Ha már vége az unalmas a szürke téli hónapoknak, vigyünk egy kis színt a lakásunkba, és pezsdítsük fel textíliákkal.

A tavasz közeledtével a Rovitex összeállított néhány inspiráló ötletet, hogyan varázsolhatjuk otthonunkat a hangulatunknak is legmegfelelőbb színekbe.

Ha szereted a tisztaságot, és a rendet;

A fehér színtől sokan tartanak, hiszen a nehéz tisztíthatóságot, a kórházi hangulatot látják mögé. Pedig ez a szín is, mint az összes többi, sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt először gondolnánk. A tisztaság, a nyugalom, a frissesség színe. A fehér szín használatával a szoba világosabbnak, tágasabbnak és levegősebbnek tűnik. Élénk, neonszínű kiegészítőkkel nagyon modern hangulatot teremthetsz, míg pasztellárnyalatokkal kombinálva a fehér kiváló alapot ad a vidékies, rusztikus stílusnak.

 

 

Abban az esetben, ha sok fény jut a helyiségbe, bátran lehet választani hideg, kékes tónusú árnyalatot. Hideg fehér árnyalatnak számít a tojáshéj, a jég, az osztrigahéj, és az alabástrom. Ellenben ha kevés természetes fény éri a szobát, érdemes valamilyen pirosas-sárgás tónusú meleg árnyalat mellett dönteni, mint a mészkő, a krém, a vaj, vagy az elefántcsont. Az egész összhatást tovább lehet lágyítani pasztellszínekkel, mintákkal és textilekkel.

Ha ki akarjuk zárni a világot;

A fekete szín segíti a befelé fordulást, hogy figyelmünket bensőnkre koncentráljuk. Segít a belső kreatív erőnk megtalálásában, felszabadításában. Teljes békét és kegyelmet hoz, segít, hogy megbékéljünk az elmúlással, a halállal, (nem véletlen, hogy kultúránkban éppen ez a gyász színe.) Ugyanakkor a fekete szín a körülöttünk lévő világ kizárását is szimbolizálja.  A fekete színek meglehetősen erőteljes hatást váltanak ki a lakásban. Így bátorság és elkötelezettség kell a használatukhoz.

Vélemény, hozzászólás?